Četrti iz kvalifikacij sta uspela dva odlična skoka, tako da je premagala tudi prvo favoritko Rusinjo Angelino Melnikovo, ki se je morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretja je bila Madžarka Sara Peter. »To je moj uspeh kariere in obliž na rane po smoli na evropskem prvenstvu. V kvalifikacijah smo bile tekmovalke izenačene, vedela sem, da lahko osvojim kolajno, a zlata nisem pričakovala. Res sta mi uspela dva odlična skoka,« so bile prve besede Belakove.

Belakova sprva nastopa V Minsku niti ni načrtovala, saj niti ni poznala sistema, po katerem se na igre sploh uvrsti. Ker na evropskem prvenstvu ni nastopala v mnogoboju, je mislila, da se na igre sploh ne bo mogla uvrstiti, tako da jo je priložnost, ki jo je dobila, presenetila. »To je bilo zame nepričakovano podaljšanje sezone, težko je bilo trenirati še dva tedna, priznam, še posebej, ker sem imela prej drugačne načrte. A se je izplačalo,« je dejala.

V finalu ji je nato uspel skoraj popoln nastop s sicer nekoliko manj zahtevnimi skoki. »Danes sta se mi posrečila dva odlična skoka, težko, da bi ju lahko izvedla boljše. Sta pa bila skoka malo manj zahtevna kot za evropsko prvenstvo, po katerem se bila zelo razočarana. V kvalifikacijah sem bila druga, nato pa sem se poškodovala in končala na osmem mestu,« Belakovi uspeh v Minsku pomeni nadomestilo za razočaranje na evropskem prvenstvu v Szczecinu. »Tam je bila konkurenca nekoliko boljša kot tu. V Minsku je manjkalo nekaj tekmovalk, a vseeno je bila konkurenca mnogo boljša kot na svetovnem pokalu. Veliko nas je bilo tudi izenačenih, zato so res odločale desetinke, ki so bile tokrat naklonjene meni,« je dejala 25-letna Ljubljančanka.

Belakova priznava, da je bila pred finalom živčna, a ji je šlo na roko, da je v finalu nastopila zadnja, šesta. Tako je lahko dalj časa ostala v ogrevalni dvorani. »Prvi dve morata skočiti brez ogrevanja. Stojita v dvorani in čakata deset minut. Tako da lahko rečem, da sem imela srečo,« je še eno malenkost, ki se je odvila v njeno korist, omenila Slovenka, ki bo v vrnitvi v domovino še deset dni trenirala, nato pa se bo z družino in fantom odpravila na dopust na otok Pag.

Po vrnitvi z dopusta pa se bodo začele priprave na svetovno prvenstvo, na katerem bo lovila tudi normo za olimpijske igre naslednje leto v Tokiu. »Zavedam se, da s takima skokoma, kot se ju imela tukaj, na svetovnem prvenstvu nimam česa iskati. Za finale bi bilo treba skoka otežiti. A s tem se zaenkrat še ne ukvarjam, na svetovnem prvenstvu imam tako ali tako drug cilj,« je dejala. Ker se prek mnogoboja želi uvrstiti na olimpijske igre, bo preskok za nekaj časa dala na stran. »Bolj se bom posvetila drugim orodjem. Mislim, da imam tudi na drugih orodjih dobre vaje, zato imam lepe možnosti za uvrstitev na olimpijske igre. A mora zdržati tudi moja noga, moj gleženj, s katerim imam težave, predvsem v parterju.«