Ta je v tretji četrtfinalni tekmi v Valenciennesu z 2:0 (0:0) premagala Italijo.

Pred tem je bil znan je tudi že prvi polfinalni par, branilke naslova iz ZDA se bodo v torek v Lyonu pomerile z Angležinjami.

Drugi polfinale bo 3. julija, tekma za tretje mesto bo 6. julija v Nici, finale pa 7. julija v Lyonu.

Nemke, dvakratne svetovne prvakinje (2003, 2007), so dvoboj s Švedinjami začele po svojih najboljših željah. Že v 16. minuti je članica Bayerna iz Münchna Lina Maria Magull dosegla svoj deveti reprezentančni zadetek.

Le šest minut pozneje je Sofia Jakobsson v protinapadu po napaki nemške vrste izid izenačila. V začetku drugega polčasa so Švedinje bolj napadalno igro kronale z drugim zadetkom.

Stina Blackstenius je v 48. minuti zadela še na drugi zaporedni tekmi, ko se je zelo dobro znašla pred golom in je odbito žogo po strelu soigralke Fridoline Rolfo pospravila v mrežo.

Nemkam v zaključku po številnih akcijah ni uspelo iztržiti vsaj podaljška. Švedinjam je uspelo nekako prebiti tudi psihično oviro, ki je imela zgodovinsko podlago, saj Nemk pred tem na velikih tekmovanjih niso premagale 24 let zapored.

Pred tem sta kljub izjemno visokim temperaturam pred 22.600 gledalci Nizozemska in Italija sredi popoldneva v prvem polčasu prikazali zanimivo igro, priložnosti na obeh straneh pa so ostale neizkoriščene. Tudi začetek drugega polčasa ni postregel zadetki, italijanske igralke so se dobro zoperstavile prvakinjam stare celine.

Bližajoči remi je prva preprečila najboljša strelka v zgodovini nizozemske zasedbe. Vivianne Miedema je v 70. minuti dosegla svoj tretji zadetek na turnirju. Po strelu z glavo je lepo preusmerila podajo Sheride Spitse s prostega strela. Italijanke so nato po vodilnem zadetku tekmic delale vse več napak.

Ekipa Oranje si je nato prvič v zgodovini zagotovila polfinale deset minut pozneje. Znova je bila Sherida Spitse tista, ki je začela akcijo, ponovno s prostega strela, le da je bil tokrat ta izveden z druge strani kot pri prvem zadetku. Rezultat je bil identičen, le strelka je bila po lepi podaji druga, zadetka se je veselila Stefanie van der Gragt.