Enaindvajsetletni Leclerc si je drugič v karieri priboril najboljše startno izhodišče pred dirko; prvi je začel že VN Bahrajna, druge dirke sezone SP.

Tretji pred VN Avstrijec, na kateri se spominjajo tudi nedavno preminulega Nikija Laude, je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, +0,436), četrti pa z že več kot pol sekundnim zaostankom Finec Valtteri Bottas (Mercedes +0,534).

Ferrarijev Sebastian Vettel je imel težave na dirkalniku po drugem treningu in na tretjem ni nastopil, in bo dirko začel z devetega mesta. Nemec bi bil sicer deseti, vendar je bil voznik Haasa Kevin Magnussen iz Danske, sprva peti, kaznovan s petimi mesti pribitka. Kazen je dobil zaradi uporabe novega menjalnika.

Hamilton po kazni nazadoval na peto mesto

Britanski dirkač v formuli 1 Lewis Hamilton (Mercedes) je na današnjih kvalifikacijah zasedel drugo mesto, nedeljsko dirko za VN Avstrije v Spielbergu pa bo po naknadni kazni začel s petega štartnega mesta. Hamilton je prejel kazen, ker je v kvalifikacijah oviral Finca Kimija Räikkönena (Alfa Romeo).

Iz prve vrste bosta nedeljsko dirko, ki se bo začela ob 15.10, začela Monačan Charles Leclerc (Ferrari) in Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), iz druge vrste Finec Valtteri Bottas (Mercedes) in Britanec Lando Norris (McLaren), iz tretje vrste pa Hamilton in Räikkönen.