Po poročanju prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta mariborska vzhodna obvoznica na razcepu Dragučova iz smeri Slivnice proti Šentilju, med priključkom Maribor-vzhod in krožiščem Pesnica. Nastaja zastoj, obvoz za osebna vozila je možen skozi Maribor po hitri cesti.

Sredi dneva po poročanju prometno-informacijskega centra zastoji nastajajo na zahodni ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje proti Primorski, na primorski avtocesti med Divačo in Kozino proti Kopru, tam je zastoj dolg poldrugi kilometer. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke zastoj proti Avstriji dolg dva kilometra, tam lahko vozniki, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, uporabijo izvoz Jesenice-vzhod.

Zastoji so tudi na cestah Dolenje pri Jelšanah-mejni prehod Jelšane ter na cestah proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja. Prav tako vozniki čakajo na hrvaški strani mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja proti Sloveniji.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Čakalne dobe za vstop v Slovenijo so za osebna vozila na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Brezovica pri Gradinu, Starod, Jelšane, Zgornji Leskovec in Gruškovje. Osebna vozila čakajo od 30 minut do poldruge ure. V Starodu in Sečovljah so po 20-minutne čakalne dobe tudi za izstop iz Slovenije, na Obrežju za vstop v Slovenijo čakajo avtobusi.

Ob zaključevanju podaljšanega prazničnega konca tedna v nekaterih evropskih državah je sicer za danes napovedan gostejši promet od hrvaške in slovenske obale proti severu.