Poleg Grishamove, ki skrbi za ustrezno podobo prve dame v javnosti, naj bi bila v igri tudi nekdanja voditeljica televizije Fox News in tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert, ki jo je Trump želel celo poslati za veleposlanico v ZN. Nauertova se je zavedala, da nima dovolj izkušenj in je sama odstopila od kandidature. Neuradno pa naj bi bil razlog, da je plačevala varuški, ki je bila nezakonita priseljenka.

42-letna Grishamova je mati samohranilka dveh sinov in prihaja iz Arizone, kjer je delala za pravosodnega ministra države Toma Horna. Leta 2012 je bila del kampanje republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja. S prvo damo sta usklajeni in novembra lani sta poskrbeli, da je bila odpuščena uradnica Sveta za nacionalno varnost ZDA Mira Ricardel, ker se je z Melanio Trump prepirala na turneji po Afriki.

Sandersova se je odločila, da odide konec junija, njen položaj pa zadnje mesece niti ni bil več tako pomemben. Rednih novinarskih konferenc ni bilo, če pa so bile, pa je šlo le za prepire z dopisniki Bele hiše brez prave vsebine. Tudi Grishamova naj bi imela podobno "odločen" odnos do medijev, kot ga je imela Sandersova skupaj s predsednikom Trumpom.