Jutranja konica vsak dan povzroči zastoje na avtocestnih vpadnicah proti glavnemu mestu, zato je še toliko bolj nerazumljivo, da je 54-letni voznik Renaultovega kombija master danes zjutraj blizu izvoza za Domžale na štajerski avtocesti spregledal stoječo kolono pred seboj. Tudi opozorilna tabla mu očitno ni vzbudila pozornosti.

Okoli pol devete ure je namreč vozil po prehitevalnem pasu v smeri proti Ljubljani. »Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila opel vivara, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil citroën berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil,« so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana in posebej poudarili, da je opozorilna tabla pri Krtini opozarjala voznike, da pred njimi nastaja kolona.

Umrla na kraju nesreče

V vivaru sta se peljali dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. Dvainpetdesetletna potnica (Britanka), ki je sedela na zadnjem desnem sedežu v kombiju, se je ob prevračanju tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče, štirje so se poškodovali lažje, ena oseba pa huje. Vse poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, nihče ni v smrtni nevarnosti. Voznika masterja in berlinga nista bila poškodovana. Nihče od voznikov vozil, udeleženih v nesreči, ni bil pod vplivom alkohola. Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo. Zaradi nesreče in odpravljanja posledic je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do pol dvanajstih. Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz razbitin rešili eno osebo, izklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.