William Connolly je postal marca znan po skoraj celem svetu, ko je na glavi skrajno desnega senatorja med novinarsko konferenco razbil jajce, nakar ga je senator večkrat udaril.

Anning je pred tem razburil s svojimi izjavami, da je bil napad, v katerem je bilo ubitih 51 muslimanov, posledica priseljevanja muslimanov na Novo Zelandijo.

Akcija mladeniča je požela val navdušenja, na spletni strani GoFundMe pa sta se pojavili dve kampanji zbiranja sredstev, ena za kritje pravnih stroškov, druga pa za nakup dodatnih jajc.

Podaril skoraj 100 tisoč avstralskih dolarjev

Connolly je v torek objavil na Instagramu, da se je odločil podariti vsa sredstva, skoraj 100.000 avstralskih dolarjev (okoli 61.000 evrov), preživelim žrtvam terorističnega napada, da jim bo morda malo lažje. »Ta niso moja, da bi jih obdržal,« je dodal o zbranih sredstvih.

Kot je pojasnil, ni potreboval denarja za plačilo pravnih stroškov, saj ga je odvetniška pisarna zastopala brezplačno. »Močno upam, da bo žrtvam tragedije to prineslo nekaj utehe. Še naprej širite ljubezen«" je dodal.

Avstralska policija je Connollyju aprila izrekla le opozorilo zaradi incidenta.