Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, ljubljanski Bau Projekt in Global Leasing. Višina njihovih ponudb je zaradi prodajnega procesa poslovna skrivnost.

Tokratnega odpiranja ponudb so se udeležili župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan in predstavnik Nove KBM, saj ima banka v stečaju Hotela Medijske toplice status ločitvene upnice z 833.000 evrov priznanih terjatev prvega zastavnega reda.

Na februarski javni dražbi je Bončina skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, februarja lani pa je bila cena postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice pa znaša nekaj več kot 909.000 evrov.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal Benčina.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.