Glede na vrstni red v skupini 4 (Slovenija 8, Latvija 6, Nizozemska 2, Estonija 0) so si Slovenci predčasno zagotovili nastop na EP 2020, ki ga bodo gostile Švedska, Avstrija in Norveška. Vseeno je Vujović za zadnji tekmi, na katerih pričakuje zmago, izbral najmočnejšo razpoložljivo zasedbo, ki se bo zbrala 5. junija v Zrečah. Iz objektivnih razlogov manjkajo nekateri igralci (Urban Lesjak, Marko Bezjak, Dean Bombač, Klemen Ferlin), med pripravami pa bo Slovenija 8. junija v Cerkljah na Gorenjskem odigrala tudi tekmo z Avstrijo, katere selektor je Aleš Pajovič.

Selektor Vujović je danes pojasnil razloge za njihovo odsotnost. »Ferlin v Celju še vedno ni sposoben dati maksimuma od sebe, Lesjak pa ima v Nemčiji klubske obveznosti še 9. junija. Jure Dolenec bo z Barcelono kmalu igral na sklepnem turnirju četverice v evropski ligi prvakov v Kölnu, nato pa bo v koleno, s katerim ima že dolgo velike težave, dobil posebno injekcijo, po kateri bo moral počivati nekaj dni. Vseeno je na seznamu, poleg njega pa še trije desni zunanji igralci. Bombač me je poklical in povedal, da bo čez nekaj dni, ko bo konec finala madžarske lige proti Veszpremu, odšel na operacijo nosu, saj ima že nekaj časa težave z dihanjem,« je dejal Veselin Vujović.

Na seznamu (ne)pričakovano spet ni Marka Bezjaka (Magdeburg), ki se spogleduje s koncem reprezentančne kariere. »Bezo« je to pojasnil direktorju reprezentance Urošu Mohoriču, Vujović pa s Prlekom še ni govoril. »Mohoriču je povedal, da je utrujen in iztrošen po dolgi in naporni klubski sezoni, da ima težave s poškodbami, da bo nemška liga v naslednji sezoni še težja in s še več tekmami, zato je blizu odločitvi, da ne bo več igral za reprezentanco. Ko se bova slišala, se bova pogovorila o tem in potem bova videla, kaj se bo izcimilo iz tega,« napoveduje Vujović.