Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so v sredo odvzeli prostost moškemu, ki je utemeljeno osumljen vloma v stanovanjsko hišo na območju Kranja. Storilec je v stanovanjsko hišo nasilno vstopil tako, da je poškodoval okno, ki je bilo odprto na zračenje.

Med pregledovanjem prostorov ga je v hiši zalotil lastnik. Storilec je po tem pobegnil, oškodovanec pa je stekel za njim. Beg so opazili tudi policisti in moškega slabo uro po dogodku prijeli. V četrtek pa so ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja s kazensko ovadbo privedli tudi k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Škofjeloški policisti pa so v četrtek pozno popoldan obravnavali prijavo groženj na javnem kraju, pri čemer so prejeli informacijo, da bi bil moški lahko oborožen s pištolo in nožem. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, v intervenciji policistov ni prenehal s kršitvijo javnega reda, zato so ga policisti pridržali do streznitve. Moški sicer pištole ni imel, nož pa je, kot kažejo okoliščine, pred prihodom policistov že odvrgel. Policisti ga obravnavajo v prekrškovem postopku zaradi kršitev javnega reda.