Potem ko so kot priče v postopku zoper kranjskogorskega župana Janeza Hrovata zaradi incidenta v Mali Pišnici na prejšnjem naroku nastopili večinoma nadzorniki Triglavskega narodnega parka (TNP), so danes na kranjskem okrožnem sodišču pričali udeleženci akcije. Te so se pred dvema letoma lotili domačini, ki so želeli urediti pot v Malo Pišnico znotraj TNP, ki je že desetletja zaprta, vendar za to niso imeli ustreznih dovoljenj. Delo so jim hoteli preprečiti nadzorniki TNP, pri tem pa je eden od njih padel s poti po brežini, ker naj bi ga s telesom in zadnjico odrinil Hrovat. Obtožen je preprečevanja uradnega dejanja uradni osebi.

Jože Lavtižar je za akcijo izvedel na facebooku. »Urejali smo že več stvari v Kranjski Gori in nismo vprašali, kdo je organizator. Običajno vprašam le, kdo bo poskrbel za malico,« je dejal. Padec nadzornika se je zgodil na delu poti, ki ni nevaren, je poudaril, a ker je bil sam obrnjen drugam, ga ni videl. Enako je trdil tudi Marko Kopač. »Šel sem naprej po poti proti županu. Ozrl sem se nazaj in zagledal nadzornika, ki je ležal na grmičevju in vpil 'župan me je porinil'. Rekel sem si, kako, saj je padel za mano, župan pa je bil pred mano,« se je spominjal. »Videl sem samo, kako je nadzornik stegoval roke in se kot slab igralec zakotalil po bregu.«

»Najprej sem mislila, da je nadzornik za padec okrivil Marka Kopača, šele kasneje sem iz pogovorov ugotovila, da je mislil Hrovata,« pa se spominja Maja Tolar, ki se je prav tako udeležila akcije.

Kot smo poročali, so povsem drugačno zgodbo pripovedovali oškodovani nadzornik in njegovi sodelavci. Ti so na prejšnjem naroku natančno opisovali domnevne premike župana, s katerimi naj bi nadzornika zrinil s poti, pri čemer se je ta lažje poškodoval.