»V zgornjem delu, kjer je še bolj mirno, sem imel načrt, da se res 'ubijem', potem pa nadaljujem skozi zahtevnejši del bolj z občutkom. V zgornjem delu sem se skoraj malo preveč 'zgonil', ampak sem nekako pretrpel skozi tehnični del in je uspelo,« je po vnovičnem velikem uspehu dejal Oven, ki že nekaj sezon velja za enega najboljših spustašev v klasični preizkušnji na svetu, kar je dokazal že leta 2017 s srebrom na evropskem prvenstvu in lani z naslovom svetovnega prvaka.

»Nad svojim rezultatom sem presenečen. Za Simona smo vedeli, da je res dober, sebe pa sem presenetil. Skupaj sva opravila veliko treningov, tako da mislim, da nama je to zelo pomagalo. Imel sem zelo dobro vožnjo, to je bil moj maksimum,« pa je po drugem mestu in dvojni slovenski zmagi povedal Urankar.

Med kajakaši je od Slovencev nastopil še Tim Novak in bil 13. Nejc Žnidarčič, ki meri na naslov prvaka v sprintu, zaradi lažje poškodbe ni nastopil.

Med kanuisti je zmago odnesel Hrvat Emil Milihram, ki je za 7,2 sekunde prehitel Čeha Ondreja Rolenca, Cof, svetovni prvak, je zaostal 26,2 sekunde. »Ciljal sem bolj na sprint, a sem se zelo potrudil tudi v klasiki. Bil sem res presenečen, kako dobro mi je šlo. Na celi progi je bilo vrhunsko in dobro sem se počutil. Veslal sem na polno in dal vse od sebe. Ko sem prišel v cilj, sem bil zelo zadovoljen, na koncu se je vse izšlo,« je dejal Cof, ki je medalje na EP na Soči osvajal že pred šestimi leti, ko je bilo tu nazadnje organizirano prvenstvo stare celine v spustu.