Ste se naveličali formule 1? Formula e, kjer se električnih dirkalnikov niti ne sliši, pa sploh ni za vas? Morda ste se nekaj časa tolažili z moto gp in podobnimi dirkami, a je tudi to premalo za vaš okus? Potlej bi vas znale zanimati dirke traktorjev. Gre za vse bolj priljubljen motošport, ki se je sprva sicer začel zaradi šale, danes pa ima vse več privržencev. Med drugim tudi v Rusiji, kjer tekmovanje Bizon traktor šov poteka vse od leta 2002. Kot poroča ruski portal RT, se bo letošnje tekmovanje, na katerem se bo pomerilo več kot 30 voznikov traktorjev, odvilo 2. junija v mestu Rostov na Donu.

Organizatorji menijo, da bi šport znal postati ruski nacionalni šport – predvsem zaradi kvalitete ruskih cest. Prepričani so, da je traktor še vedno najbolj primerno in udobno vozilo za ruske sive poti.

»Vsaka država ima svoj državni šport, ki odseva posebnosti naroda,« pravijo organizatorji. »Bizon traktor šov je postal utelešenje ruske strasti za hitrostno dirkanje in nepremagljivo voljo, kot tudi brezkončne odprte poljane države in slabe ceste.«