Kar 19 gasilcev, od tega deset iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Velenje, še devet pa iz PGD Slovenj Gradec, s štirimi vozili je danes 16 minut po četrti uri zjutraj skupaj s policisti in reševalci hitelo na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila pri Hudi luknji med Mislinjo in Velenjem, kjer se je na bok prevrnilo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki je prevažalo sekance.

Vozniku očitno ni uspelo speljati ovinka in zaneslo ga je na nasprotno stran, kjer se je vozilo na bankini prevrnilo na bok, pri tem pa je voznik ostal ukleščen v šoferski kabini. Gasilci so imeli precej težav, da so ga s tehničnim posegom izvlekli iz vozila, pri tem pa žal ugotovili, da mu ni več pomoči, saj so bile poškodbe prehude. Kot je v policijsko poročilo po ogledu kraja nesreče zapisala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, so policisti ugotovili, da je v nesreči življenje izgubil 25-letni državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi nesreče je bila povezava med Koroško in Šaleško dolino povsem pretrgana, saj je bila cesta zaprta vse do tretje ure popoldne, vozniki pa so morali uporabiti obvoz mimo Vitanja. »Policisti smo ogled končali že v zgodnjih dopoldanskih urah, a je bilo odstranjevanje posledic močno oteženo. Na tovornem vozilu je bilo namreč naloženih več deset ton sekancev, ki jih je bilo treba odstraniti. Pri odstranjevanju in odvozu je sodelovalo več vozil. Zaradi specifike terena je bilo oteženo tudi samo odstranjevanje tovornega vozila,« je razložila Trbulinova.