Dve starejši ženski sta bili – na različnih koncih mesta – lažje poškodovani, v obe sta udarili leseni stojnici, ki ju je veter raznašal po ulicah. Zagrebška policija je prebivalce pozvala, naj ne hodijo iz stanovanj, če to ni res nujno.

Veter, ki je divjal s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro, je razmetal smetnjake in stojnice ter poškodoval semaforje in oglaševalske panoje. Neki stanovanjski blok je ostal brez pločevinaste strehe, ki se je ob strašanskem hrupu zrušila na bližnjo zelenico. K sreči se je to zgodilo v zgodnjih jutranjih urah, ko v bližini ni bilo nikogar. Z mnogih objektov so se okrušile fasade, ponekod je zmanjkalo elektrike, mestni avtobusi niso vozili. Mestne oblasti so odpovedale vse pogrebe, ki so bili napovedani za ponedeljek. Neurje je med drugim poškodovalo uro na znani zagrebški cerkvi svetega Marka, ki ji je odneslo tudi nekaj strešnikov.

Več tisoč gasilcev in zaposlenih v mestnih komunalnih službah je imelo dela čez glavo, do popoldanskih ur v ponedeljek so posredovali več kot 450-krat, ob tem se je en gasilec poškodoval. Okoli 50 intervencij je bilo zaradi dreves, ki so se zrušila na parkirane avtomobile. Drevesa in veje so odstranjevali s cest in tramvajskih prog pa tudi s streh stanovanjskih hiš.

Neurje je zajelo tudi druge dele Hrvaške, od obale do osrednjega dela države, tudi ob meji s Slovenijo. Podobno kot v Zagrebu je bilo v nedeljo zvečer na območju Karlovca, kjer so poročali tudi o manjših poplavah. Narasle so reke v porečjih Kolpe in Une. Največ dežja so danes imeli na Plitviških jezerih (139 litrov na kvadratni meter). Zaradi neurja so zaprli posamezne odseke avtocest in nekatere državne ceste ob obali. Pri mostovih na otoka Pag in Krk so sunki vetra dosegli hitrost od 145 do 165 kilometrov na uro. Državni meteorološki zavod je razglasil alarm za vso državo.

Pričakujejo, da se bo vreme jutri vendarle nekoliko umirilo.