Hokejisti St. Louisa se bodo v konferenčnem finalu pomerili z boljšim iz obračuna med San Jose Sharks in Colorado Avalanche. Odločilna sedma tekma, ki bo dala drugega finalista zahoda, bo v noči na četrtek v San Joseju.

Zmagovalec tekme v St. Louisu je bil znan šele po drugem podaljšku, saj je bil izid po prvih šestnajstih minutah igre, ko sta ekipi vsaka prišli do enega zadetka, nespremenjen do konca rednega dela tekme in prvega podaljška.

Vince Dunn je zadel v 14. minuti za vodstvo domačih, manj kot tri minute kasneje je bil uspešen Mats Zuccarello za 1:1. Nato pa so prišli do izraza obrambni igralci in oba vratarja. Zlati gol je padel po manj kot šestih minutah drugega podaljška, ko je v polno zadel Pat Maroon in St. Louis popeljal v konferenčni finale.

Vratar domačih Jordan Binnington je zbral 29 obramb, pri Dallasu pa je imel Ben Bishop na svojem seznamu kar 52 obramb, a ključnega strela ni ubranil.

V vzhodni konferenci sta znana že oba konferenčna finalista. Carolina se bo pomerila z Bostonom. Prva tekma finala vzhodne konference, moštvi igrata na štiri zmage, bo v petek v Bostonu.