Osebni avto Ford Mondeo italijanskih registrskih številk so ilirskobistriški policisti opazili nekaj minut po 19.30. Začeli so ga ustavljati, a je voznik pospešeno peljal naprej in skozi naselje Jasen bežal s hitrostjo kar 120 kilometrov na uro. Vozilo je peljalo naprej proti Divači, kjer so ga policisti ob 20. uri uspeli ustaviti.

Beg pa se je končal s trkom, saj je bežeče vozilo bočno trčilo v policijski Audi A4, ki ga je v tistem trenutku prehiteval z namenom, da bi ga ustavil, saj je bilo nevarno za ostale udeležence v prometu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta bila v ustavljenem osebnem avtomobilu vodiča, državljana Pakistana, stara 30 in 28 let. Zadaj so sedeli še štirje državljani Pakistana, še trije pa so bili v prtljažniku avtomobila. Pri trku s policijskim vozilom sta bila lažje poškodovana voznik in sopotnik ter še trije prebežniki, ki so bili odpeljani na pregled v Zdravstveni dom Kozina.

Za vodiča sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja in za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ostale tujce, razen dveh mladoletnih, ki so ju nastanili v Center za tujce, bodo vrnili na Hrvaško.