Neatovo truplo so našli včeraj okoli 10. ure zjutraj v luksuznem letovišču na indonezijskem otoku Bali. Podrobnosti glede okoliščin smrti niso znane, policija pa sklepa, da se je 42-letni Neat ponesrečil, ko je poskušal pomagati ponesrečeni prijateljici.

Po poročanju avstralskega portala 9news si je DJ v letovišču delil luksuzni apartma s še dvema osebama. Ena od oseb je bila tudi Rusinja, zaposlena pri avstralskem DJ-ju. Prav ona naj bi padla štiri metre v globino z njihovega zasebnega bazena. Lokalna policija sklepa, da se je Neat ponesrečil, ko je stekel za njo v spodnje nadstropje, da bi ji pomagal, pri tem pa se je zaletel v steklena vrata. Pri tem je utrpel več vreznin in zaradi njih naposled izkrvavel. Rusinja je utrpela več zlomov kosti, a je preživela. Policija pravi, da je nesreči botroval tudi alkohol.

Juice Magazine Asia je DJ Skyja označil za avstralsko vzhajajočo zvezdo, lani pa je bil tudi razglašen za tretjega najbolj obetavnega DJ-ja v Aziji. Sodeloval je s svetovno znanimi imeni, kot so Fat Boy Slim, David Guetta in The Scissor Sisters, med njegovimi hiti pa najdemo kompozicije Illogical, Larynx and Kreatine.