Vratar Aluminija Luka Janžekovič je bil med najzaslužnejšimi, da so Kidričani v Ljudskem vrtu odščipnili točko vodilnemu Mariboru, ki se pripravlja na prevzem slovenskega nogometnega prestola. Uspešno predstavo Janžekoviča je prepoznala tudi Dnevnikova žirija in dvaindvajsetletnega vratarja postavila za najboljšega posameznika tridesetega kroga v prvi ligi.

Luka Janžekovič je otrok Aluminija. V Kidričevem brani od otroštva, kar pomeni, da se je preizkušal v vseh najmlajših selekcijah kluba. V letošnji sezoni je Aluminij zablestel v jesenskem delu prvenstva, a visokega ritma po zimski prodaji ključnih igralcev ni zmogel zadržati. V zadnjih krogih bo še napeto za uvrstitev v evropski pokal, kamor cilja tudi Aluminij. Zato je bila točka v Mariboru vredna zmage. »Tokrat smo bili v Ljudskem vrtu najbližje zmagi od avgusta 2016, ko smo tukaj nazadnje slavili,« je Luka Janžekovič povedal po prazničnem remiju. V boju za najboljšega igralca tridesetega kroga je imel veliko konkurenco v celjskih nogometaših, ki so na kolena spravili Olimpijo, a so se glasovi tako razpršili, da sta Mitja Lotrič in Jure Travner zasedla drugo in tretje mesto. Do točk sta se dokopala še Nik Lorbek iz Mure in Žiga Škoflek iz Rudarja.

V skupnem seštevku glasovanja ima Andrej Vombergar še vedno dve točki prednosti pred nekdanjim soigralcem pri Olimpiji Rokom Kronavetrom. Z uspešnim koncem sezone bi se v boj za prvo mesto lahko vmešal tudi mariborski dvojec Dino Hotić-Luka Zahović, morda tudi Amir Dervišević. Lani je mariborski kapetan Marcos Tavares za končno zmagoslavje ujel 52 točk, Vombergar jih je za jesenske predstave prejel štiri manj. Lahko se zgodi, da bo igralec sezone postal nogometaš, ki je v slovenski ligi odigral samo jesenski del prvenstva in se pozimi preselil v Rusijo.