Dirka v glavnem mestu Azerbajdžana Bakuju je minila v znamenju Mercedesa in Valtterija Bottasa. Finec je prvo mesto po kvalifikacijah obdržal tudi po startu in ga ni izpustil iz rok vse do cilja. Na vsak Hamiltonov napad je imel pripravljen pravi odgovor. »Dirka ni bila lahka, saj je Hamilton stalno pritiskal, a zato se toliko bolj veselim svoje pete zmage v karieri. Vso dirko mi je uspelo odpeljati brez ene same napake. To je bilo odločilno.« Valtteri Bottas je tako s točko prednosti prevzel vodstvo v skupnem točkovanju.

Lewis Hamilton se drugega mesta ni pretirano veselil, vse možnosti za zmago je zapravil že v kvalifikacijah, ki jih je končal kot drugi, na startu pa ni bil dovolj uspešen. »Bojeval sem se do konca, a to ni bilo dovolj. Sem pa vesel za ekipo, uspel nam je res sanjski začetek sezone,« je še dodal Britanec in s tem namignil na nov rekord formule 1. Še nikoli do zdaj namreč neka ekipa ni uspela z dvojno zmago dobiti prvih štirih dirk sezone. In ta uspeh še toliko bolj bode v oči, ker so pri Ferrariju ponovno odpovedali v najpomembnejših trenutkih. Sebastian Vettel si kaj več kot tretjega mesta ni mogel privoziti, Charles Leclerc pa je z nesrečo v kvalifikacijah dirko začel kot osmi in je na koncu uspel priti do petega mesta. »Začetek dirke je bil zame slab, pnevmatike niso dobro delovale. Proti koncu sem moral bolj spremljati Maxa Verstappna za sabo, kot pa to, kaj sta pred menoj delala oba Mercedesa,« je povedal Vettel. Charles Leclerc je v tolažbo rdečih še uspel odpeljati najhitrejši krog na dirki in je tako osvojil eno dodatno točko.

Po tradiciji v Bakuju na stezo vsaj enkrat zapelje varnostni avtomobil, letošnja dirka pa je bila mirnejša, le enkrat je bil razglašen virtualni varnostni avtomobil, pa še to le zaradi odstranjevanja pokvarjenega dirkalnika Pierra Gaslyja. Je pa za nekaj začudenih obrazov in rdečih lic pri Renaultu poskrbel Daniel Ricciardo. Po neuspelem prehitevanju Daniila Kvjata (Toro Rosso) sta oba obstala ob stezi, Avstralec pa je kljub temu zapeljal vzvratno in pri tem spregledal Rusov dirkalnik ter trčil vanj tako močno, da sta morala na koncu oba odstopiti.

Naslednja dirka bo na sporedu v Barceloni čez 14 dni, ko se bo karavana formule 1 vrnila v Evropo.