Kevin Durant je pri zmagovalcih dosegel kar 50 točk, kar je njegov rekord v končnicah, 38 točk je vknjižil že v prvem polčasu. Z dosežkom prvega polčasa je izenačil 24 let star dosežek Charlesa Barkleya, ki je v končnici leta 1994 v prvem polčasu tekme v končnici za Phoenix Suns prav tako dosegel 38 točk. Več točk v enem polčasu končnice je dosegel le nekdanji košarkar Golden Stata Sleepy Floyd, ki je leta 1987 dal 39 točk.

Golden State je temelje za zmago tako postavil že v prvem polčasu, ko je na odmor odšel s prednostjo 19 točk, bilo je 75:53 za goste, v nadaljevanju prvaki niso popustili in so zanesljivo dobili šesto tekmo in se uvrstili naprej.

Durant, ki je na peti tekmi končnice zadel 45 točk, je postal šele četrti igralec v zadnjih 30 končnicah, ki bi na zaporednih tekmah dosegel 45 točk ali več. Preostali trije, ki jim je to uspelo so: branilec Oklahome City Thunder Russell Westbrook (2018), nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers Kobe Bryant (2001) in legenda Chicago Bulls Michael Jordan, ki je leta 1990 na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 45 točk.

Durant je sicer iz igre metal 15:26, izza črte je bil njegov met 6:14, zadel pa je tudi 14 od 15 prostih metov. Temu je dodal še šest skokov, pet podaj, blokado in ukradeno žogo, zelo aktiven je bil tudi v obrambnih nalogah.

»Imel sem opravka z nekaterimi odličnimi košarkarji, a to je bila ena najboljših predstav, ki sem jih videl v življenju,« je poudaril trener Golden State Steve Kerr, nekdanji soigralec Michaela Jordana v Chicagu.

Ob tem ne gre spregledati niti trojnega dvojčka Draymonda Greena, v statistko je vpisal 16 točk, 14 skokov in deset podaj, Stephen Curry je dodal 24 točk. Najboljši strelec Clippersov pa je bil z 29 točkami Danilo Gallinari.

V konferenčnem polfinalu na zahodu se bodo Durant in druščina pomerila s Houston Rockets, ki so bili po petih tekmah v prvem krogu s 4:1 v zmagah boljši od košarkarjev Utah Jazz. Polfinalni dvoboj bo ponovitev lanskega konferenčnega finalu. Prva tekma bo v nedeljo v Oracle Areni v Oaklandu.