Tabor Sežana se je z dvema zaporednima remijema oddaljil od boja za prvo mesto, a na pomoč mu lahko že v nedeljo priskočijo jesenski prvaki iz Radomelj. Tretjeuvrščena ekipa druge slovenske nogometne lige bo v derbiju 25. kroga gostila vodilni Bravo, ki zmage niza kot po tekočem traku. Zadnja, proti mestnemu tekmecu Iliriji, je bila že njegova sedma zaporedna. Kljub temu prednost štirih točk pred Kraševci ni tolikšna, da bi si lahko igralci trenerja Dejana Grabića oddahnili.

Gostovanje pri mlinarjih še zdaleč ne bo lahko, saj so se slednji po slovesu Muamerja Vugdalića in prihodu Dušana Balutte na trenersko klop le nekoliko predramili. Najprej so ugnali Dravo, na gostovanju v Kopru pa so bili boljši še od Ankarana Hrvatinov. Recept za zmago proti Ljubljančanom sicer že poznajo, saj so ga konec oktobra v Šiški premagali z 2:1. »Na tekmo se ne mislimo posebej pripravljati. Želimo nadaljevati ustaljeno, kot smo to počeli do sedaj. Skušali bomo odigrati svojo igro in prevladati na igrišču. Bomo videli, ali na nam bo uspelo,« pravi prvi strelec Brava Mustafa  Nukić, ki je proti Iliriji v minulem krogu zadel še na peti zaporedni tekmi, skupno pa je v letošnji sezoni pri 15 zadetkih.

A branilci Radomelj ne bodo edini, ki bodo morali odigrati osredotočeno. Podobno velja tudi za njihove stanovske kolege pri Bravu, saj bo njihovim vratom pretil Primorec Anel Hajrić, ki je s 27 zadetki z naskokom najboljši strelec drugoligaškega tekmovanja.

2. SNL, 25. krog, jutri, ob 17. uri: Beltinci – Tabor Sežana, Jadran Dekani – Ankaran Hrvatini, Ilirija – Fužinar, Krka – Brežice Terme Čatež, Nafta – Bilje, Dob – Rogaška, nedelja, ob 13. uri: Radomlje – Bravo, ob 17. uri: Brda – Drava Ptuj.