Samsung je konec februarja ponosno predstavil svoj pregibni mobilnik galaxy fold. Revolucionarna naprava naj bi izšla že ta petek, zanjo pa bi morali odšteti najmanj 1800 evrov. Izid mobilnika so pri južnokorejskem tehnološkem velikanu medtem prestavili. Razlog? Zasloni, ki naj bi zdržali 200 tisoč pregibov, očitno niso tako zelo trpežni, kot se je sprva napovedovalo.

Na manjše težave sta naletela dva recenzenta, ki sta pomotoma odstranila zaščitno folijo, nato pa se pritožila, da se je zaslon opraskal. S Samsunga so sporočili, da zaščitne folije ne bi smela odstraniti, saj je foldov zaslon narejen iz posebnega plastičnega materiala, ki je bistveno manj odporen na praske kot stekleni zasloni mobilnikov.

Na precej hujše težave pa so opozorili nekateri drugi recenzenti, ki so ugotovili, da so že po nekaj dneh uporabe zasloni pričeli migetati, zamrzovati in tudi povsem ugašati. Iz fotografij, ki jih je na twitterju objavil Todd Haselton, pa je razvidno, da se je plastični zaslon tudi močno nagubal. To in občutljivost na praske sta bila tudi sicer glavna pomisleka glede plastičnih pregibnih zaslonov.

Prvi pregledi naprav z okvarami namigujejo, da do težav lahko pride, če uporabnik premočno pritisne na območju zaslona ob tečajih mehanizma za prepogibanje. Prav tako bi lahko okvaram botrovale smeti, ki se uspejo skozi špranje splaziti v napravo. Pri Samsungu pravijo, da bodo izid naprave prestavili, da bi bolje zaščitili zaslon in uporabnikom jasneje sporočili, da zaščitne folije ne smejo odstraniti.