V ponedeljek popoldne se je na cesti med Lenartom in Tratami pri naselju Ledinek zgodila prometna nesreča. Malo po četrti uri sta trčila 45-letni voznik motorja in komaj 10-letni kolesar. Oba sta vozila proti Lenartu. Deček je začel zavijati levo na stransko cesto, voznik motorja pa ga je začel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po cesti. Otrok med vožnjo kolesa ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam.

Poškodovanega dečka so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, od koder pa so v noči na ponedeljek sporočili, da je poškodbam podlegel. Motorist, pri katerem je alkotest pokazal 0,0, se je v nesreči lažje poškodoval.

Več pijanih kolesarjev

Tragična nesreča naj bo opozorilo, da je na cestah vse več kolesarjev in tako previdnost ni odveč ne na njihovi ne na strani drugih udeležencev v prometu. Policisti v zadnjih dneh namreč poročajo o številnih drugih prometnih nesrečah, v katere so bili vpleteni kolesarji. V nedeljo popoldne je 60-letni kolesar v Rušah zadel v pločnik, padel in se huje poškodoval. Čelade ni imel. V Ratečah je kolesar padel zaradi psa, ki je pritekel proti njemu, huje se je poškodoval tudi kolesar, ki je padel na Ambrožu pod Krvavcem, v potok pa je zgrmel kolesar pri Železnikih, ki je potem odklonil preizkus alkoholiziranosti.

So ga pa opravili pri kolesarju, ki se je zvrnil, ker je zapeljal na robnik v Zgornjih Bitnjah pri Kranju. Napihal je 0,65 miligrama na liter izdihanega zraka. V Kranju sta eden za drugim vozila dva kolesarja. Eden je padel in se poškodoval, očitno pa sta prej popila enako količino alkohola, obema je namreč alkotest pokazal dva promila. Kolesarju v Kamniku pa so namerili 1,19 grama alkohola na liter izdihanega zraka. V nesreči se je le lažje poškodoval. Dva kolesarja sta se zaletela na Celovški cesti v Ljubljani, neznani voznik avta, ki je odpeljal naprej, pa je trčil v kolesarja na Podpeški. V obeh primerih je šlo za lažje poškodbe.