Tottenham je sinoči na povratni četrtfinalni tekmi s 3:4 izgubil proti Manchester Cityju, a je napredoval, potem ko je prvo tekmo v Londonu dobil z 1:0. Liverpool pa je gostoval v Portu in brez večjih težav napredoval s skupnim izidom 6:1.

Tekma preobratov in šokov je bila na angleškem četrtfinalnem derbiju, ki ga nogometni navdušenci označujejo za tekmo sezono. Največ pripomb na sojenje turškega delivca pravica Cüneyta Cakirja so imeli po drami na Etihadu pričakovano v vrstah Manchester Cityja, češ da videotehnologija VAR ni brez napak.

Privrženci Cityja so prepričani, da jih je nova tehnologija oškodovala. V 73. minuti, ko je po kotu zadel Llorente, naj bi si pomagal z roko, nato je Raheem Sterling v 93. minuti dosegel gol za City, a se je izkazalo, da je bil Sergio Aguero pred tem v prepovedanem položaju. Pri obeh odločitvah je bil uporabljen sistem VAR.

Guardiola: »Llorente je igral z roko«

Llorente je po tekmi dejal, da je bil to eden njegovih najlepših trenutkov v karieri, ko je dosegel odločilni gol: "Kakšen večer, neverjetno. Doživel sem že nekaj nepozabnih trenutkov, med njimi so bili naslov svetovnega in evropskega prvaka, naslov prvaka evropske lige s Sevillo in dobljen scudetto z Juventusom, ampak ta gol je edinstven v zgodovini. Verjamem, da se lahko s temi fanti vpišemo v zgodovino."

»Dosegli smo gol, VAR pa je poskrbel za razplet. Ali je bila to pravilna odločitev? Govorimo o centimetrih. Dosegli smo gol, vendar iz prepovedanega položaja. To je bilo res kruto. Llorente je pri golu Tottenhama igral z roko. Mogoče sodnik ni pogledal iz pravega kota, kajti iz drugega kota je šlo za čisto roko,« je bil nezadovoljen katalonski strateg Pep Guardiola, za katerega v vlogi trenerja Cityja naslov zmagovalcev lige prvake ostaja nedosegljiv.

Tottenham v polfinale lige prvakov prvič po letu 1962

»Prvi polčas je bil res nor, tudi drugi ni veliko zaostajal, ko smo si priigrali veliko priložnosti. Vendar so se tekmeci izkazali za močno ekipo, mi smo pa nesrečno izpadli,« je še dodal Guardiola o dogajanju o stadionu Etihad, na katerem je bilo že po prvih 11. minutah izid 2:2.

V šahovski igri je bil uspešnejši argentinski strateg Londončanov Mauricio Pochettino, ki je kljub manj zvenečim imenom izločil favorizirane bogataše iz Cityja.

»To je bila neverjetna tekma, zlasti razplet. Res sem srečen in ponosen. Moji igralci so pravi junaki, zaradi načina, kako so si tukaj zagotovili napredovanje, dokazali so, da jih krasi pravi karakter,« je vrelo iz ust Pochettina, potem ko so se Spurs prvič uvrstili v polfinale lige prvakov po letu 1962, takrat je to tekmovanje nosilo še ime evropski pokal.

»Toliko stvari se mi je podilo po glavi, iz ogromnega razočaranja v neverjetno veselje, ko so sodniki spremenili odločitev. Zaradi tega imam rad nogomet,« je še dodal Pochettino.