V naslednjih šestnajstih dneh, kolikor še traja kampanja za podporo masovni proizvodnji inovativne podpore za roko, projekt meri na 50.000 dolarjev, kar je glede na doslej zbranih skoraj 43.000 dolarjev povsem uresničljivo, novo postavljeni cilj pa bo verjetno celo presežen.

Tveganje zaradi neprimernih gibov zapestja

Idejni vodja Gašper Kumprej in ekipa so ergonomsko podporo Mouzen snovali tri leta in testirali z več kot sto uporabniki, med katerimi je bilo veliko tistih, ki so že trpeli bolečine, nastale pri dolgotrajni uporabi računalnikov. Zaradi neprimernih gibov zapestja pri uporabi računalniške miške za bolečinami trpi vedno več ljudi, posledice pa so predvsem vidne na daljši rok s povečanjem tveganja za razvoj sindroma karpalnega kanala.

Prototip s patentiranim mehanizmom

Mouzen je trenutno v sedmi prototipni izvedbi s patentiranim mehanizmom ErgoFlow, ki drži roko v naravnem položaju in dovoljuje premike v vse smeri, obenem pa pomaga uporabniku vzdrževati pokončno držo. Kot pravi Gašper Kumprej, so testirali različne izvedbe, tudi leseno, nazadnje pa je s svojim očetom Roberthom Kumprejem in inženirjem Juretom Krofom zasnoval zadnjo različico, ki jo bodo v podjetju Plastika LVP Mateja Lorencija z Raven na Koroškem začeli izdelovati julija. Naslon Mouzen bodo podporniki kampanje na kickstarterju prejeli oktobra.

Z elegantnim dizajnom

Na trgu podobnih ergonomskih izdelkov je Mouzen med prvimi, ki je v tehnologijo premikov vpeljal tudi eleganten industrijski dizajn, poudarja podjetnik in inovator Kumprej. Naslon odlikujeta lahka prenosljivost in enostavna uporabnost, saj ga lahko na mizo debeline od pol do 5,5 centimetra s posebnim zaklepom nastavimo v manj kot desetih sekundah, za kar ne potrebujemo nobenega priročnika kot podobni izdelki. Mehanizem zdrži 21 kilogramov teže, ne da bi okrnil zmožnost premikanja, z več absorberji tresljajev in hrupa pa poskrbi za nemoteno in tiho podporo med delom.

Zdrava in odgovorna uporaba tehnologij

Prihodnost podjetja Mouzen temelji na združevanju najboljših ergonomskih produktov in elegantnega industrijskega designa. Ergonomska podpora je prvi izmed mnogih izdelkov, ki bi jih ekipa rada prinesla v svet in pripomogla k bolj zdravi in odgovorni uporabi tehnologij v prihodnosti.