Pri dobrodelnem teku, ki ga skupaj s Timingom Ljubljana organizira nekdanji smučarski šampion Jure Košir in ki zaradi načina tekmovanja predstavlja svojevrsten izziv in užitek, šteje vsak pretečen kilometer. Osemurni tek je primeren tako za tekaške začetnike kot tudi za bolj izkušene športnike, za skupni rezultat lahko tečejo posamezniki ali ekipa. Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki v časovnem obdobju osmih ur preteče najdaljšo razdaljo.

Lani se je z največ pretečenimi kilometri proslavil Boris Ivanovič, ki je v osmih urah pretekel 87 kilometrov, medtem ko je med ženskami slavila Brigita Burja z 79 pretečenimi kilometri. Tekači so lani skupaj pretekli 4840 kilometrov.

Tudi dež ni ovira za tek in lep namen

Ena največjih posebnosti Formaratona je, da se je tekaškega izziva mogoče udeležiti ob poljubnem času v razpisanem terminu. Udeleženci teka lahko vmes tudi počivajo, odidejo na malico ali kosilo ali pa si prigrizek omislijo kar na prizorišču. Prireditev je zelo sproščena in zabavna, veliko tekaških ekip si v okolici startno-ciljnega prostora uredi navijaške kotičke, kjer jih spodbujajo tudi navijači.

»Formaraton vsako leto privabi več tekačev in tekačic. Vmes je seveda nekaj tudi takšnih, ki za dober namen tečejo vseh osem ur. Zbrana sredstva so vsa leta namenjena bolnim otrokom in tako bo tudi letos – namenili jih bomo namreč Ustanovi za pomoč otroku z rakom,« sporočajo iz Timinga Ljubljana.

In še tole opozorilo: prireditev Formaraton bo potekala v vsakem vremenu. Start bo odprt od 9. ure naprej (zadnji možni start je ob 16. uri), v cilj pa bo mogoče priteči do 17. ure. Prijave sprejemajo na spletni strani www.timingljubljana.si in na prireditvenem prostoru na dan dogodka od 7.30 do 16. ure.