Columbus Blue Jackets so presenečenje končnice saj so tik pred tem, da izločijo letošnje zmagovalce predsedniškega pokala Tampa Bay Lightning, ki so jih v domači dvorani ugnali s 3:1. To je nazadnje leta 2012 uspelo Anžetu Kopitarju z Los Angeles Kings, ko so kralji ugnali Vancouver.

Za Columbus so zadeli Matt Duchene in Oliver Bjorkstrand v drugem delu ter Cam Atkinson minuto pred koncem, potem ko je Tampi v 45. minuti upanje vrnil Ondrej Palat.

Ekipa iz New Yorka je v Pittsburghu lovila zaostanek, potem ko je Garrett Wilson domače popeljal v vodstvo, a sta že v prvem delu za preobrat poskrbela Jordan Eberle in Brock Nelson. Zmago s 4:1 sta v zadnjem delu potrdila Leo Komarov in Anders Lee.

Na Zahodu je Winnipeg ugnal St. Louis v gosteh s 6:3 in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.. Z dvema goloma je bil najbolj razpoložen Kyle Connor.

Zmage s 6:3 pa so se veselili tudi Vegas Golden Knights, ki proti San Joseju prav tako v zmagah vodijo z 2:1. Blestela sta Mark Stone in Paul Stastny. Prvi je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi in temu dodal dve podaji, drugi po dva gola in podaji.