Lewis Hamilton, ki je postavil svojevrsten mejnik, saj je zmagal tudi na 900. dirki sodobne formule 1 leta 2014 v Bahrajnu, je po težkem koncu tedna prepričljivo slavil. Britanec, ki je dirko začel z drugega startnega mesta, je večino dela opravil že na startu, ko je veliko bolje speljal kot Bottas in si tako v prvih krogih privozil prepotrebno prednost, ki jo je nato skozi dirko le še vzdrževal. »Ni bilo lahko. Skozi celoten konec tedna sem se ubadal z dirkalnikom, a na koncu smo rešili vse težave. Vse sem dejansko naredil na startu. Končno mi je uspelo dobro startati in to je bilo odločilno. Strategija je bila nato popolna. Naredili smo vse prav in veselim se nove zmage,« je po dirki povedal Lewis Hamilton, ki je tako zmagal že 75. v karieri. Ta zmaga ima seveda še dodatno težo, kajti formula 1 je od leta 1950 prehodila dolgo pot, tisoča dirka pa je tudi nekaj posebnega.

Valtteri Bottas je z drugim mestom sicer izgubil vodstvo v skupnem seštevku, Finec pa tudi ni bil najbolj zadovoljen z dirko: »Škoda. Hitrosti s kvalifikacij mi ni uspelo prenesti še na dirko. Na startu sta se mi pogonski kolesi zavrteli v prazno bolj, kot sem si želel, in potem v zavetrju nisem mogel več slediti Lewisu. Res sem izgubil vodstvo v seštevku, a se bom vrnil, sezona je še dolga.« Kislo je tretje mesto sprejel Sebastian Vettel, saj od hitrosti Ferrarija v začetku sezone in po testiranjih ni veliko ostalo. Malce se ponavlja zgodba minule sezone, ko so bili rdeči v odlični formi, zmagoval pa je Mercedes, in tudi to pot je bilo tako. Še več, pri rdečih so se malce zapletli še v moštvene ukaze, ko so Charlesu Leclercu ukazali, da mora v začetku dirke predse spustiti Vettla, čeprav se Monačan ni strinjal, in to se je potem poznalo tudi pri njegovem končnem rezultatu. »Kaj naj rečem… Naš cilj je bil priti med prve tri, in to je uspelo, a bili smo predaleč za Mercedesom. Enostavno so bili prehitri. O ekipnih ukazih lahko povem, da sem bil takrat hitrejši od Leclerca, a potem v nadaljevanju tega nisem tako izkoristil, kot bi moral. Čaka nas še veliko dela pred naslednjo dirko,« je priznal Sebastian Vettel.

Svoje je po dirki dodal še nekdanji prvak Nico Rosberg, ko je povedal: »Žal mi je za Leclerca. Bil je dovolj hiter, da bi ga lahko pustili pred Vettlom. V tistem trenutku ni bil namreč Vettel prav nič hitrejši, kar se je takoj pokazalo, ko je prišel pred Leclerca. Pri Ferrariju bodo morali zdaj odgovoriti na nekaj neprijetnih Leclercovih vprašanj.« Pozitivno presenečenje dirke je vsekakor Max Verstappen, ki se je celo boril z Vettlom, a je imel Nemec bolj spretno roko, čeravno je njun dvoboj potekal pošteno in do zadnjega milimetra. Charles Leclerc pa, kot omenjeno, se je moral zadovoljiti s petim mestom. In kot zanimivost velja omeniti, kdo od dirkačev je odnesel dodatno točko za najhitrejši krog na dirki: to je bil Pierre Gasly (Red Bull), ki je tako rekoč tik pred zdajci še zavil v bokse po nove pnevmatike in v zadnjem krogu še izboljšal do takrat Vettlov najhitrejši krog.

S tretjo zaporedno dvojno zmago za Mercedes in šesto Hamiltonovo v Šanghaju se formula 1 zdaj podaja v Azerbajdžan, kjer bo v Bakuju dirka na sporedu čez 14 dni. V minulih letih smo tam lahko videli več kot zanimivo dogajanje, saj je steza taka, da kar kliče po tesnih dvobojih.