»Današnja tekma je bila s psihološkega vidika po dveh velikih dvobojih v prvem in drugem krogu malo zahtevnejša. Dvoboj prvega kroga sem odigrala idealno. Zdi se mi, da sem igrala res dober tenis, bila sem pogumna. Enako tudi v drugem krogu proti Cirstei, kjer sem se izvlekla iz skoraj nemogočega položaja,« je nastope v Švici opisala Hercogova.

»Danes sem mogoče čutila malo več živčnosti, tako da mi ni uspelo igrati tako kot na prvih dveh dvobojih. Nič ne de. Včasih je treba zmagati 'grdo', da se lahko gre naprej. Z rezultatom sem zadovoljna, ampak vem, da imam v igri še veliko rezerve,« je iz Lugana še sporočila Hercogova, ki meni, da ji je obračun z nekdanjo številko 1 Romunko Simono Halep pred dvema tednoma v Miamiju dal veliko za naprej.

»Vsekakor je dvoboj proti Simoni Halep odskočna deska za naprej. Videla sem, da lahko enakovredno igram z najboljšimi, da imam tudi velike možnosti premagati igralke iz najboljše deseterice. Definitivno mi je ta dvoboj dal veliko samozavesti, ki mi zdaj pride prav,« je še dejala slovenska igralka, ki tako kot pred časom v Miamiju tudi v Luganu nastopa brez trenerja.

Osemindvajsetletna slovenska igralka se bo v polfinalu pomerila z boljšo iz obračuna med Švicarko Stefanie Vögele (97. igralko z lestvice WTA) in Francozinjo Fiono Ferro (108.)