V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.

Obeti: Tudi v sredo in četrtek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. Postopno bo hladneje.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka z več središči. Oslabljena vremenska motnja se zadržuje nad Balkanom. K nam od jugovzhoda doteka vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno in brez večjih padavin. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je v visokogorju večinoma zmerna, druge stopnje, nižje pa majhna, prve stopnje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nevarna so predvsem strmejša pobočja nad okoli 1800 metri nadmorske višine, kjer se lahko že pod manjšo obremenitvijo snežne odeje sproži plaz napihanega snega - več zametov je na južnih in zahodnih straneh grebenov in sedel. Novi sneg je v visokogorju tudi razmeroma slabo sprijet s podlago, zato se lahko splazi po šibki plasti, ki je na stari sneženi podlagi. Spontano plazenje je malo verjetno.

Snežna odeja je v visokogorju večinoma mehka in rahla, zaradi vetra so nastali zameti, vetru izpostavljena mesta so spihana. Nižje, kjer je deževalo, je sneg razmočen. Ker je že povsem preobražen in uležan, se večinoma ne plazi.