Sila nenavadnemu dogajanju so bili v soboto v Velenju priča občani, ki so policiste poklicali in jih opozorili na mlajšega moškega, ki je bil nasilen do več ljudi in tudi do vozil. Ko so ga odkrili in mu skušali odvzeti prostost, je med postopkom poškodoval tudi enega policista.

»V soboto okoli 17.30 nas je občan iz Velenja obvestil, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju neznani moški nasilno vede do staršev in otrok in si z vžigalnikom zažiga obraz. V nadaljevanju smo bili obveščeni tudi, da je pred tem v bližini lekarne na Cankarjevi ulici v Velenju s kovčkom udaril po reševalnem vozilu, ki je peljalo mimo njega, in ga poškodoval. V križišču med Kidričevo in Kopališko cesto je stopil do vozila, v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemmesečni otrok in začel brez razloga tolči po vozilu. Nato je odprl zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer je voznik izstopil iz vozila in mu to preprečil,« je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje.

A moški je z nasilnim vedenjem nadaljeval tudi v bližini okrepčevalnice in tudi tam vznemirjal ljudi. »Med prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno ter lažje poškodoval še dve odrasli osebi,« je še razkrila Trbulinova.

Ko se je do njega pripeljala policijska patrulja, moški ni upošteval ukazov policistov in jim tudi ni želel izročiti dokumentov ter sodelovati pri postopku. Tudi takrat je enega od policistov napadel in ga laže poškodoval, prav tako je poškodoval vrata službenega policijskega vozila. Ko so ga naposled le obvladali, so policisti ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je prišel v Slovenijo šele 31. marca letos, do petka, 5. aprila, pa je bival v Slovenj Gradcu. Bosanskega državljana so policisti pridržali, zoper njega pa bodo zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilništva in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi spisali kazensko ovadbo in ga privedli k preiskovalnemu sodniku. mm