Na startu je vse kazalo na Ferrarijevo premoč, ki so jo kazali že na treningih, le da je Sebastian Vettel prevzel vodilno vlogo. A je to kmalu prepustil Charlesu Leclercu, ki je znal zrelo unovčiti tesno dogajanje med dirkači za njim. A Monačan je, čeprav je vse storil prav, na koncu ostal (skoraj) praznih rok. Napaka na pogonskem sklopu je njegovo tako rekoč dobljeno dirko spremenila v trepetanje za uvrstitev med prve tri. »Kaj naj rečem, sem zelo razočaran, nisem si predstavljal, da bom pod takimi pogoji prvič v karieri stopil na zmagovalni oder. Z nekaj sreče se nam je v vsej tej smoli uspelo obdržati na tretjem mestu, čeprav bi si zaslužili zmago. A takšne so dirke, enkrat imaš srečo, drugič smolo,« je po dirki pripovedoval Charles Leclerc, ki je postal 99. dirkač z najboljšim startnim mestom na 999. dirki sodobne formule 1.

Najbolj se je seveda smejalo Lewisu Hamiltonu, ki je bil sicer v podrejenem položaju glede na Ferrari, a vedno dovolj blizu, da bi lahko unovčil kakšno njihovo napako. In jo je, tako pri Vettlu kot pri Leclercu. Najprej je dobesedno prisilil Vettla v napako, da se je zavrtel, zaradi česar je ob vibracijah sprednjih koles Nemcu nato med vožnjo v bokse tudi odlomilo sprednje krilce. Nato pa je hitro ujel Leclerca, ki je bil z okvaro kar do 40 km/h počasnejši na dolgih ravninah v primerjavi s tekmeci. »Sicer se lahko veselim te zmage, a, roko na srce, zaslužil bi si jo Leclerc. Spet se mi je poplačala vztrajnost. Nisem se predajal in sem moral res dati vse od sebe, da sem ostal nekje blizu vrha. Za Leclerca pa verjamem, da je zelo razočaran, a pred njim je še dolga kariera. Verjamem, da je njegova prva zmaga takoj za vogalom,« pa je povedal Lewis Hamilton, ki je tokrat osvojil 74. zmago v formuli 1.

Valtteri Bottas je bil le senca tistega Bottasa iz Avstralije in je podedoval drugo mesto: »Lega dirkalnika je bila nemogoča, nič ni naredil tako, kot sem želel. A moral sem se nekako znajti, tudi po dobrem startu je bilo kmalu jasno, da ne bomo mogli slediti Ferrariju. Zadovoljen sem, nekaj novih točk je na mojem računu, in to po zelo težki dirki.«

Na koncu so morali biti rdeči še veseli, kajti Leclerc je imel tudi nekaj težav z gorivom, tretje mesto pa so mu tako rekoč poklonili pri Renaultu. V istem ovinku v istem krogu sta drug za drugim odstopila Nico Hulkenberg in Daniel Ricciardo, prvemu je odpovedal motor, drugemu je ugasnila pogonska enota sredi ovinka. In ker varnostniki niso mogli dovolj hitro umakniti njegovega dirkalnika s steze, je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, ki je nato kolono dirkačev popeljal do ciljne črte.

Po tej pravi imploziji Ferrarija, napaki na motorju Charlesa Leclerca in napaki Sebastiana Vettla je Mercedes dobil dirko, ki je pravzaprav statistično gledano ne bi smel. A dejstvo je, da so razmerja moči zdaj dodobra izenačena in da je Leclerc pokazal, da je iz pravega testa, da nekoč postane tudi svetovni prvak. A taka smola lahko služi mladim dirkačem tudi kot del nabiranja izkušenj. Nove si bo lahko nabral že na naslednji dirki, ki bo na sporedu čez 14 dni v Šanghaju, kjer bo formula 1 slavila okroglo obletnico, 1000. dirko sodobne formule 1.