»Forenzično revizijsko poročilo se nanaša na obdobje poslovanja 2007-2015. Dodatno poročilo omenja tudi nekatere posle po letu 2015, ki bi potencialno lahko bili povezani z dobavitelji iz forenzičnega revizijskega poročila, pri čemer pa niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti,« so še zapisali v sporočilu, danes objavljenem prek spletne strani Ljubljanske borze.

Telekom Slovenije je, kot je v četrtek pisalo Delo, v poslu z družbo Vox Mundi domnevno preplačal najem optičnih vlaken na Hrvaškem in skupaj izgubil 3,38 milijona evrov, pri čemer naj bi šlo 1,69 milijona evrov v davčne oaze. V drugem primeru pa naj bi se pri prodaji hčerinske družbe v BiH Blicnet z navideznimi posli povečevalo njeno vrednost, s čimer naj bi bil Telekom oškodovan za okoli pol milijona evrov.

Nekatere od teh poslov naj bi v imenu Telekoma sklepal nekdanji direktor veleprodaje Igor Rojs, ki je iz družbe medtem odšel iz osebnih razlogov na podlagi sporazumnega dogovora. Preiskava naj bi pokazala, da v posameznih primerih ni imel zadostnih pooblastil, Rojs pa je za časnik povedal, da teh ni nikoli presegel in da so šli vsi posli skozi takrat veljavne procese in interne kontrole.

Telekom bi sicer kmalu lahko ostal tudi brez prve nadzornice. Po napovedi odhoda predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga Lidije Glavina s tega položaja se namreč v medijih že ugiba o tem, da se bo morala posloviti tudi od položaja prve nadzornice Telekoma. Po neuradnih virih Financ pa je vprašljiva tudi usoda predsednika uprave Telekoma Rudolfa Skobeta, ki družbo vodi od septembra 2012. Kot njegovega naslednika že omenjajo Mateja Potokarja, nekdanjega prvega moža Microsofta Slovenije.