Dvaindvajsetletni češki reprezentant Pastrnak je prišel do svojega četrtega kariernega hat-tricka in tretjega v tej sezoni. Prvič v ligi NHL je na eni tekmi dal pet točk.

Hokejisti Philadelphia Flyers so v boju za končnico premagali četrto najboljšo ekipo vzhodne konference Toronto Maple Leafs po kazenskih strelih s 5:4. Sean Couturier je za letalce prispeval odločilni zadetek v kazenskih strelih.

Na strani letalcev so v boju za končnico teoretični izračuni. Za Montrealom in osmim mestom v vzhodnem delu lige, ki še zagotavlja igranje v izločilnih bojih za naslov prvaka, zaostajajo osem točk. Do konca rednega dela imajo na sporedu še pet tekem.

Vodilna ekipa zahodne konference Calgary Flames, ki ima kot komaj tretja ekipa v tej sezoni več kot sto točk (101) je doživela drugi poraz. Ponoči so bili na kanadskem ledu boljši hokejisti Dallas Stars z 2:1.

Med ekipami, ki še nimajo zagotovljenega mesta za končnico, sta tudi Colorado Avalanche in Vegas Golden Knights. Ponoči je v boju za končnico pomembno zmago vpisal Colorado, ki je s 4:3 odpravil zlate viteze iz igralniške meke.

Zasedba iz Denverja je ohranila dve točki prednosti pred Arizono za zadnjo vstopnico wild-card na zahodu. Do konca rednega dela ima še pet tekem.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je že predčasno ostal brez končnice, je imel prost večer.