Koprčani so po uspehu v Bonifiki z 78:59 – igralo se je na dve zmagi – izkoristili že prvo zaključno žogico za uvrstitev v finale. Na povratnem obračunu v Čačku so po dramatični končnici slavili s 73:69 (26:19, 41:40, 59:51) in se bodo v finalu pomerili z MZT, ki je prav tako z 2:0 v zmagah v polfinalu izločil sarajevski Spars. Finale se bo igral na tri zmage: prvi tekmi bosta v Kopru (1. in 2. april), tretja in morebitna četrta v Skopju (4. in 5. april), morebitna peta pa spet v Kopru (8. april). Skupni zmagovalec bo napredoval v ABA 1, poraženca pa čakajo dodatne kvalifikacije z Zadrom, predzadnjo ekipo iz prve lige.

V Čačku so Primorci že v prvi četrtini štirikrat povedli s sedmimi točkami, v drugi je rekorden naskok znašal dvanajst točk (39:27), a so se Srbi v zadnji minuti prvega polčasa približali zgolj na točko zaostanka (40:41). Do prvega vodstva so prišli takoj na začetku tretje četrtine (42:41), toda gostje so si v zadnji minuti tega dela igre spet priigrali visoko prednost (59:49). Delni izid kar 13:0 na začetku zadnje četrtine je Borcu prinesel preobrat in vodstvo s 64:61, a je Primorska hitro odgovorila z 9:1. V končnici so Koprčani sredi zadnje minute povedli s 70:67, vendar je nato Marko Jagodić - Kuridža zgrešil oba prosta meta, napako pa je popravil z odlično obrambo. Borac je zadnji napad gostov prekinil z osebno napako, Daniel Vujasinović pa je z zadetima prostima metoma le še potrdil zmago.

Za uvrstitev v finale so bili najzaslužnejši Lance Harris (20 točk), Marjan Čakarun (16 točk, 7 skokov) in Jagodić - Kuridža (11 točk, 13 skokov, šest podaj, indeks 27). »Skoraj vso tekmo smo vodili in jo imeli pod nadzorom. Nismo padli niti takrat, ko je Borac naredil velik preobrat, kar potrjuje našo odlično pripravo na tekmo in to, da so bili fantje z glavo pri stvari,« je ocenil Jurica Golemac, trener Primorske. Marko Jagodić - Kuridža, najkoristnejši igralec (MVP) rednega dela v ABA 2, je v Čačku potrdil svojo kakovost: »Tekmo smo malce slabše odigrali v napadu, kar je verjetno posledica manjšega pritiska, ki pa smo si ga igralci sami naložili na svoja ramena, saj smo želeli polfinale dobiti že po dveh tekmah. Čeprav smo se uvrstili v finale, pravzaprav nismo dosegli še nič posebnega. Kajti naš cilj je jasen – v finalu moramo zmagati.«