Prva je konec februarja pristala na cilju, v Port St. Charlesu na Barbadosu, Dawn Wood in postala druga najhitrejša ter šele sedma ženska, ki je samostojno preveslala Atlantski ocean. Policistka iz Essexa je končala 4800 kilometrov dolgo potovanje, ki ga je začela na Kanarskih otokih, v 53 dneh. Rekord je lani postavila Britanka Kiko Matthews, ki je to razdaljo preveslala v 49 dneh. Woodova je s svojo akcijo zbrala 13.000 dolarjev za društvo Marine Conservation Society, ki se zavzema za ozaveščanje o onesnaževanju morja s plastiko.

Sredi marca je prispel na cilj Lee Spencer, bivši vojak z amputirano eno nogo. Iz portugalskega pristanišča Portimao je odrinil 9. januarja, 22. januarja se je moral zaradi popravila navigacijskega sistema za štiri dni ustaviti na Kanarskih otokih. Zaradi tega je moral opustiti naziv »brez zunanje podpore«. Enajstega marca je po 60 dneh veslanja prispel v Cayenne v Francoski Gvajani in postavil hitrostni rekord v samostojnem (solo) veslanju med celinama. Na 7000 kilometrov dolgi morski poti je izboljšal stari rekord veslača Steina Hoffa (ki nima telesnega hendikepa) iz leta 2002 za neverjetnih 36 dni.

Še tretjič čez Atlantik

Spencer je že leta 2016 postal prvi človek z amputirano okončino, ki je preveslal Atlantski ocean. Spencer je kot vojak sodeloval v vojnah v Afganistanu in Iraku, levo nogo pa je izgubil leta 2014 v avtomobilski nesreči. Z letošnjim veslanjem je v dobrodelne namene zbral 72.000 dolarjev in postal trojni rekorder: v najhitrejšem samostojnem veslanju iz Evrope v Južno Ameriko, kot prva invalidna oseba, ki je samostojno preveslala morje od celine do celine, in v najdaljšem solo veslanju gibalno omejene osebe.

Skoraj sočasno sta Alex Simpson in Jamie Gordon v čolnu za dva veslača priveslala na Barbados in kot zatrjujeta, sta postavila nov hitrostni rekord v prečkanju Atlantskega oceana od vzhoda proti zahodu. Gran Canario sta zapustila konec januarja in preveslala 4800 dolgo progo kilometrov v 37 dneh, 17 urah in 43 minutah. Prejšnji rekord sta postavila lani s sonarodnjakoma Jonom Armstrongom in Jordanom Beecherjem. Sto kilometrov krajšo razdaljo iz La Gomere do Antigue so preveslali v 37 dneh, 8 urah in 8 minutah.

Sedemindvajsetletni Simpson je postal najmlajši človek, ki je prečkal Atlantski ocean že trikrat. V prejšnjih letih je v štiričlanski veslaški ekipi preveslal Indijski ocean v 71 dneh, kot član ameriško-britanske ekipe štirih veslačev pa je Atlantski ocean preveslal v 35 dneh.