Ekipa iz Dallasa Mavericks je sicer že zapravila vse možnosti, da bi zaigrala v končnici prvenstva. Za bojevnike, ki so druga najboljša ekipa zahodnega dela lige NBA, tako sobotna tekma ni imela posebnega tekmovalnega naboja in so zato lahko spočili prvega zvezdnika Stephena Curryja.

To je bila seveda priložnost za šov slovenskega novinca ter tudi poslavljajočega se veterana teksaške franšize Dirka Nowitzkega, ki je v bržkone svojem zadnjem obisku v Oracle Areni z 21 točkami prišel do najboljšega izkupička v sezoni.

Dallas je zadnjič slavil v Oaklandu 12. aprila 2012 ter je v tem času vpisal dvanajst zaporednih porazov. Mavericks so si ključno prednost zagotovili v zadnji četrtini, ko so si ustvarili kar 45 točk prednosti.

Ponoči je zaigral še en Slovenec Goran Dragić, ki je skupaj z Miami Heat prišel do zmage v gosteh pri Washington Wizards s 113:108. Ključni mož floridske vročice je bil Dwyane Wade, ki je 11 od 20 točk dal v zadnji četrtini. Wade je na svoji poslavljajoči se turneji.

Dragić, ki tako kot Wade ni igral v začetni peterki, je v 29 minutah na parketu vpisal devet točk, dve asistenci in skok. Miami ostaja na osmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še vodi v drugi del prvenstva in izločilne boje za naslov prvaka.