Lepše se sezona formule 1 za ekipo Mercedesa in za Valtterija Bottasa ni mogla začeti. Če je bil na kvalifikacijah najhitrejši Lewis Hamilton, je Bottas od starta dalje narekoval tempo in naravnost osmešil tekmece s Hamiltonom na čelu.

»Ne vem, kaj se je zgodilo. Od starta dalje je bilo vse skupaj tako enostavno. Dirkalnik je naredil, kar sem hotel. Vozil sem poljubno hitro in brez najmanjših težav sem si privozil udobno prednost. Če se bo tako nadaljevala sezona, sem takoj za to,« je povedal Valtteri Bottas, ki je s tem slavil svojo četrto zmago. Ker je to sezona, na kateri bo moral pokazati največ in res dati vse od sebe, se je motivirano lotil dirke. »Pozimi sem veliko razmišljal, predvsem sem v glavi razčistil kar nekaj stvari. Ko začne človek uživati, postane vse tako enostavno. Zato sem bil takoj po dirki skoraj brez besed. Kar nisem mogel verjeti, da je šlo vse tako gladko. Ker letos podeljujejo še točko za najhitrejši krog, sem hotel tudi to, ker sem vedel, da dirkalnik to zmore. Bilo bi smešno, če ne bi poskusil,« je še dodal Finec, ki je tako v žep pospravil 26 točk, ta točka pa gre tudi ekipi Mercedes.

Verstappen eden od junakov

Lewis Hamilton se je bolj kislo veselil uspeha ekipe, saj mu na tej dirki ni šlo dobro od rok, pa čeprav je kralj kvalifikacij v Melbournu. Do zdaj je osemkrat startal s prvega startnega mesta, a tudi to pot mu tega ni uspelo pretvoriti v zmago. »Imam nekaj idej, kaj je šlo narobe, a se bom o tem najprej seveda pogovoril z ekipo. Žalostno je, da sem dirko začel na bolj čistem delu steze, a nisem uspel priti skozi prvi ovinek kot vodilni. Nadaljevanje ni bilo nič lažje, čeprav sem proti koncu dirke vseeno lahko nadzoroval, kaj za menoj dela Max Verstappen,« je povedal Britanec.

Max Verstappen je bil eden od junakov te dirke, saj je mojstrsko vzel mero Sebastianu Vettlu, ki je deloval to pot precej izgubljeno. Nizozemec je na koncu celo »trkal na vrata« pri Hamiltonu, a si je privoščil manjšo napako in se je potem raje sprijaznil s tretjim mestom. »Tukaj je težko prehitevati, a sem nenavadno z lahkoto prišel mimo Vettla. To je odličen začetek sezone, če upoštevamo, da imamo novega motornega dobavitelja. Po testiranjih si nisem mislil, da bomo tako visoko. Če se po jutru dan pozna,…« je povedal Max Verstappen.

Ferrari ni bil dovolj hiter

Ferrari si ni predstavljal, da bo začetek sezone tako težak. Enostavno jim nič ni šlo od rok. Sebastian Vettel je nemočno vil roke in razlagal, da je v dirkalniku veliko potenciala, a da ne ve, kam se je izgubila vsa hitrost z zimskih testiranj. »Nisem imel nobenih težav, a enostavno nismo bili dovolj hitri. Zdaj nas čaka nekaj dela, da bomo razumeli, kaj se je zgodilo,« je še povedal Vettel. Podobnega mnenja, čeprav vseeno malo bolj optimističnega, je bil tudi Charles Leclerc, ki je svoj ognjeni krst opravil solidno in bil celo nekaj časa grožnja Vettlu, a je moral potem le vzeti nekaj plina in Nemcu prepustiti četrto mesto, sam pa je 998. dirko sodobne formule 1 končal kot peti.

Naslednja dirka bo na sporedu v Bahrajnu čez 14 dni.