Slovenski tekmovalni debi v finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Soldeuu je bil uspešen. Boštjan Kline je namreč na superveleslalomu z dvanajstim mestom dosegel najboljšo uvrstitev v sezoni. Mariborčan je prav ob koncu ugledal luč na koncu tunela, v katerem se je znašel drugo sezono zapored. Izkoristil je boljšo pripravljenost ob koncu sezone, s katero se je kot zadnji uvrstil v finale. Drugi Slovenec Klemen Kosi ni izpeljal zahtevnega in atraktivnega superveleslaloma, ki bi se za marsikoga lahko končal z daljšo bolniško odsotnostjo.

Že sedmo zmago v sezoni, skupno pa 16., je osvojil Dominik Paris. Italijan je izjemno sezono kronal z naslovom najboljšega superveleslalomista in osvojil svoj prvi mali kristalni globus. Na zmagovalni oder sta se ob koncu sezone uvrstila še Mauro Caviezel in Vincent Kriechmayr, ki sta napredovala med najboljšo trojico tudi v skupnem seštevku, iz katere je izpadel najboljši superveleslalomist zadnjih let, Norvežan Kjetil Jansrud.

Viktoria Rebensburg je z drugim mestom na smuku potrdila odlično pripravljenost, ki jo je danes kronala s superveleslalomsko zmago. Na zmagovalni oder sta se na zadnji preizkušnji sezoni v hitrih disciplinah uvrstili še Avstrijka Tamara Tippler in Italijanka Federica Brignone. Najbolj je bila po tekmi nasmejana najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin. Američanka je s četrtim mestom osvojila prvi superveleslalomski kristalni globus, tako da se ji s štirimi globusi obeta najuspešnejša sezona doslej. »Res sem presrečna. Superveleslalomski globus je več, kot sem si pred sezono želela. Na progi mi je bilo zelo težko, saj nisem tekmovala v smuku, tako da sem se spoznavala z razmerami,« je povedala Mikaela Shiffrin, ki je včeraj v krogu družine in ekipe praznovala 24. rojstni dan.