Na njem bodo mladi podjetniki razvijali svoje poslovne ideje ter jih ob koncu poti v bolgarski prestolnici tudi javno predstavili. Že v prvi uri po odprtju prijav 1. marca se je odzvalo 15 mladih z zanimivimi podjetniškimi idejami, organizatorji dogodka pa vabijo tudi vse druge zagnance, naj se zaradi omejenega števila mest in izjemnega zanimanja za Startup Train čim prej prijavijo na spletni strani: www.startuptrain.live. Prijave so odprte še do 28. marca.

Priložnost stopiti pred investitorje

Posebej mamljive nagrade bodo zmagovalcem v različnih kategorijah podelili trije krovni partnerji projekta - Launchhub, Slovenske železnice in A1, ter sponzorski podjetji Gorenje in Plastika Skaza. Launchhub je eden najbolj aktivnih in cenjenih investicijskih skladov v Evropi. Mladim podjetnikom ponuja izjemno priložnost, da s svojimi poslovnimi idejami stopijo pred resnične investitorje, ki so v najboljše zamisli pripravljeni vložiti tudi do milijon evrov finančnih sredstev. Podelili bodo glavno nagrado za zmagovalca Startup Traina ter še nagrado za najboljši pitch.

Najboljšim povabilo k sodelovanju

Slovenske železnice bodo mladim podjetnikom, udeležencem Startup Train ekspedicije, zastavile marketinški izziv, kako ljudem, zlasti njihovim vrstnikom, približati vlak kot najboljše prevozno sredstvo zanje. Za nagrado ekipi, ki bo predstavila najboljšo marketinško strategijo, bodo ponudili mesečne interrail vozovnice ter poslovno sodelovanje s SŽ. Predstavniki telekomunikacijskega podjetja A1 pa bodo mlade postavili pred podjetniški izziv, kako njihovo infrastrukturo uporabiti za povezovanje z vsemi povezanimi napravami interneta stvari z namenom tvorjenja novih produktov. Zlasti jih bo zanimalo vprašanje varnosti teh sistemov in rešitve, ki se dotikajo tega področja. Ekipi, ki bo ustvarila najboljšo rešitev, bodo ponudili nove mobilne telefone ter povabilo k trajnejšemu sodelovanju s podjetjem A1.

Nagradi za najbolj inovativno poslovno idejo in najboljši produkt

Nagrado za najbolj inovativno poslovno idejo bo podelila družba Gorenje. Zmagovalcem bodo ponudili plačano počitniško prakso ali kadrovske štipendije (zmagovalci v tej kategoriji bodo med ponujenima možnostma lahko izbrali sami). Nagrado za najboljši produkt pa bo podelilo podjetje Plastika Skaza. Zmagovalci se bodo osebno srečali z direktorico podjetja Tanjo Skaza, ki najboljšim ponuja individualno pomoč pri mednarodnem prodoru njihovega produkta. Drugi podporniki projekta, podjetja Zemanta, Dewesoft, Eurosender ter večina sodelujočih podjetij v preteklih sezonah Štartaj, Slovenija, bodo udeležencem Startup Traina podelili praktične nagrade in priboljške za vse izstopajoče udeležence.

Neposredni prenos dogajanja preko spleta

Celotno dogajanje na startup vlaku in dogodek na končni postaji v Sofiji bodo prenašali neposredno preko spleta, prav tako tudi intervjuje z ekipami, mentorji in uglednimi gosti. Ves čas potovanja mladinskega podjetniškega vlaka bo razvoju dogodkov mogoče slediti tudi preko vseh aktualnih družabnih omrežij.