Košarkarji Dallas Mavericks so doživeli šesti zaporedni poraz, Luka Dončić pa je v 33 minutah na igrišču prikazal eno najslabših predstav v ligi NBA. V 34 minutah je dosegel dvanajst točk, ob tem pa je izgubil devet žog in zgrešil kar osem prostih metov.

Dončić ni nastopil povsem pripravljen, saj si je na zadnji tekmi proti Houstonu rahlo poškodovan koleno. Iz igre je metal 5:18, zadel je eno trojko iz sedmih poskusov ter zgolj en prosti met od devetih možnih. Ob tem je zbral sedem podaj in šest skokov.

San Antonio je zmagal s 112:105 in tako zabeležil šesto zmagi v nizu, Dallas, ki bo naslednjo tekmo igral v petek v gosteh pri Denverju, pa je na zadnjih dvanajstih tekmah zmagal le enkrat.

Pri San Antoniu so trije igralci skupaj dosegli 84 točk. DeMar DeRozan jih je zbral 33, LaMarcus Aldridge 28, Derrick White pa 23. V vrstah Dallasa je osebni rekord postavil Jalen Brunson s 34 točkami.

sd

Dallas Mavericks so na svoji spletni strani po tekmi kot glavni razlog za poraz izpostavili obupno izvajanje prostih metov. »Medtem ko so Spurs metali 18:18, so Mavs zgrešili enajst od šestindvajsetih prostih metov. To se jim je na koncu maščevalo in gostje so domov odnesli zmago s sedmimi točkami razlike,« so zapisali.

20.366 gledalcev v razprodani dvorani American Airlines je prisostvovalo novemu rekordu Luke Dončića. Žal tokrat v negativnem smislu. Postal je igralec z najnižjim odstotkom zadetih prostih metov v zgodovini kluba z vsaj devetimi poskusi.

»Imeli smo slab večer, na drugi strani pa ekipo, ki ni oproščala. Ni trpel le Luka, tudi Maxi Kleber je zgrešil nekaj prostih metov, pa Dirk Nowitzki ... Se zgodi, a treba je zaupati v vsakdanje delo,« je dejal trener Mavericks Rick Carlisle.

Novinarji so trenerja tudi vprašali, ali je bilo prav, da je Dončić igral, čeprav si je na prejšnji tekmi poškodoval koleno. »Ni deloval dobro, priznam. Za seboj je imel težko noč. Verjetno igra nekoliko preveč, čeprav je trenutno nekje pri svojem povprečju igranih minut ali celo pod njim. Vsake toliko pride tak večer, tako pač je. Treba je delati naprej, saj nas že čez dva dni čaka nov zahteven tekmec.«