Oškodovanke/-ci menimo, da je zatekanje lastnika spletnega portala 24kul v taktično obrambo s tehničnimi razlogi in nesodelovanjem, ki ga resda lahko osvobodi kazenske odgovornosti, nikakor pa ne etične in družbene, v resnici tiho priznanje, da so zapisi na portalu njegovega zavoda dejansko zelo sporni.

Napačno je razumeti, da je umik obtožnega predloga dovoljenje za razpihovanje sovraštva.

Ob tem izražamo skrb, da bo umik obtožnega predloga spodbudil dodatno netenje in razpihovanje sovraštva v družbi, saj ga pri nas, tudi kadar je znano, kdo je omogočal njegovo širjenje, očitno ni mogoče niti procesirati, kaj šele sankcionirati.

Pričakujemo, da se bo v družbi, ki o sebi verjame, da je demokratična in pravična, odnos posameznic/-kov, predvsem pa institucij, do razpihovanja sovraštva kmalu pričel spreminjati. K temu bomo še naprej pripomogle/-i z lastno aktivnostjo.

Eva Gračanin, Katja Sešek, Tiva Vlaj, Tanja Rener, Mojca Kovač Šebart, Tina Mahkota , Ana M. Sobočan, Jasna Mažgon, Linn Julian Koletnik, Mateja Vilfan, Marjeta Mencin Čeplak, Mitja Blažič, Andreja Hočevar, Tova Per Peterka, Heidi Pungartnik