Policisti s postaje v Cetingradu nedaleč od meje z BiH so 6. marca prisilili skupino migrantov, naj vzklikajo navijaški slogan zagrebškega nogometnega moštva Dinamo. Na posnetku, ki je bil objavljen na Twitterju, je videti sedem migrantov, kako sedijo na tleh pri vozilu hrvaške policije in vzklikajo »Dinamo Zagreb«.

S hrvaškega notranjega ministrstva so sporočili, da so odpustili policista, ki je snemal dogodek, proti preostalima dvema pa so sprožili disciplinski postopek zaradi neprimernega obnašanja, kar predstavlja hujšo kršitev službenih dolžnosti. Pojasnili so, da so hrvaški policisti 6. marca neposredno ob meji z BiH opazili skupino oseb, ki je počivala, ter jih opozorili, naj se vrnejo, od koder so prišli, saj bodo z nadaljevanjem poti nezakonito vstopili na Hrvaško. »Glede na to, da so osebe obvladale angleško, je eden od policistov skupino spodbujal k neprimerni komunikaciji, ki jo je tudi posnel z mobilnim telefonom,« so dodali in zapisali, da so se migranti nato vrnili v BiH.

Hrvaška policija je bila v preteklih dveh letih deležna številnih kritik mednarodnih humanitarnih organizacij in hrvaških nevladnih organizacij zaradi domnevnega nasilja nad migranti, ki naj bi vključevalo tudi fizično nasilje ter odtujevanje vrednih predmetov in denarja. Hrvaška policija je zanikala vse tovrstne navedbe.