V sredo se bo postopno pooblačilo. Popoldne se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad večji del države. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 500 metri nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa se lahko spusti do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 2, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek zjutraj se bo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. V noči na petek bodo predvsem v severnih krajih prehodno rahle padavine. V petek se bo zjasnilo, popoldne še lahko nastane kakšna ploha.

Vremenska slika: Ciklon z vremensko fronto se je pomaknil nad južni Balkan. Nad Alpe se je od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom severnih smeri k nam priteka suh in nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, več spremenljive oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Burja ob severnem Jadranu bo ponehala. V sredo bo oblačnost naraščala. Popoldne se bodo ob Jadranu in v Alpah začele pojavljati padavine, v krajih vzhodno od nas bo večinoma ostalo suho.