Na današnji dan pred enim mesecem so krimovke na Kodeljevem izgubile proti Ferencvarošu s 23:25 in takrat zapravile skoraj vse možnosti za četrtfinale. A jutrišnja tekma v Erdu bo za Krim le prestižnega pomena, saj je nato hitro ostal brez najboljše osmerice v Evropi, za Madžarke pa ne. Četrtouvrščeni Ferencvaroš (10 točk) bi lahko izkoristil včerajšnji domači remi romunske ekipe CSM Bukarešta proti Thüringerju (23:23) in se prebil na tretje mesto v skupini, zato bi se v četrtfinalu pomeril z rusko ekipo Rostov Don, ne pa s francoskim Metzem, prvim v skupini 1.

Krim se je po štirih zaporednih porazih v drugem delu lige prvakinj v prejšnjem krogu le poslovil od domačih gledalcev z zmago proti romunski ekipi CSM Bukarešta (23:22), zdaj pa upa, da bi se na uradnem slovesu od letošnje lige prvakinj v predmestju Budimpešte poslovil s skalpom Ferencvaroša. Na tekmi v Ljubljani so krimovke po sedmih minutah vodile s 5:0, v 17. minuti pa že z 9:3. A po njihovem 13-minutnem strelskem mrku so jih gostje ujele že do odmora (10:10), nato pa so si priigrale tudi rekordno prednost (23:19).

Na Kodeljevem so gostiteljice uničile vratarka Blanka Biro (20 obramb), 19-letna desna zunanja Katrin Gitta Klujber (9 golov) in 20-letna leva zunanja Noemi Hafra (5). Pred povratnim dvobojem z Madžarkami, ki so v drugem delu na petih tekmah osvojile osem od možnih desetih točk (tri zmage in dva remija proti aktualnemu evropskemu prvaku Györu), trener Uroš Bregar pravi: »Gremo na zmago. Verjamem v svoje igralke in upam na našo dinamično in poletno predstavo, čeprav ima Ferencvaroš vrhunsko ekipo. Naša glavna naloga bo ustaviti Španko Nereo Peno, ki nam je v Ljubljani povzročila kopico težav in je bila najzaslužnejša za vrnitev gostij med žive, preobrat in zmago Madžark.«