Dinamo Zagreb je doma gostil Benfico, ki je imela v prvem polčasu več žogo v posesti, a so bili nevarnejši gostitelji, ki so v 38. minuti tudi povedli. Ob protestih Portugalcev so sodniki dosodili najstrožjo kazen po prekršku Rubena Diasa na robu kazenskega prostora, Bruno Petković pa je bil natančen z bele točke. V drugem polčasu priložnosti praktično ni bilo, šele v 89. minuti so domači zagrozili, ko je po Stojanovićevi podaji zgrešil Mislav Oršić.

V Frankfurtu, kjer so v prvem polčasu več poskušali Italijani, so gledalci videli v 22. minuti enajstmetrovko za goste, toda Kevin Trapp je ustavil strel Marcela Brozovića. V drugem polčasu je v 51. minuti zadel Sebastien Haller za domače, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Nekajkrat je moral posredovati tudi Handanović, med drugim v 87. minuti po šibkem strelu Luke Jovića.

V zgodnejšem terminu je še Zenit St. Peterburg izgubil proti Villarealu z 1:3, Stade Rennes je ugnal Arsenal s 3:1, pri čemer so Angleži od 41. minute igrali z igralcem manj, Sevilla in Slavia Praga pa sta igrali 2:2. Wissam Ben Yedder je dosegel najhitrejši gol v tej sezoni evropske lige, ko je po 25 sekundah Andaluzijce popeljal v vodstvo.

Ob 21. uri se bodo začele še tekme med Valencio in Krasnodarjem, Chelseajem in Dinamom Kijevom, za katerega Benjamin Verbič ne bo igral zaradi kartonov, ter Napolijem in Salzburgom.