Dončić je vrhunsko izkoristil še zadnji najstniški košarkarski večer. Bil je vodja ekipe na igrišču in prispeval pomemben delež (26 točk, 10 skokov in 7 asistenc) pri zmagi nad Indiana Pacers v domači dvorani. Soigralce je spodbujal z atraktivnimi zabijanji, ob ključnih trenutkih pa je zadel tudi zelo pomembni trojki.

Po zelo dobri predstavi proti Indiani je Dončić praznoval rojstni dan. Čestitke so deževale iz vseh strani. Dobre želje so mi izrekli tudi pri mednarodni košarkarski zvezi (FIBI), ki je s svojimi pravili poskrbela, da Dončić svojega znanja ne bo mogel kazati na prihajajočem svetovnem prvenstvu.

Tudi mesec marec se je za Dončića pričel odlično, saj je še četrtič zaporedoma prejel nagrado za najboljšega novinca meseca na zahodu. Nato pa so se nad slovenskim asom in ekipo Dallasa začeli zgrinjati temni oblaki. Najprej so doživeli pravi polom na domačem parketu, kjer so jih košarkarji Memphis Grizzlies odpravili kar s 81:111. Dončić je bil na tekmi sicer najboljši strelec domače ekipe z 22 točkami, a ni imel prave pomoči soigralcev. Še Slabše so jo Dončić in soigralci odnesli na gostovanju pri Brooklyn Nets, kjer je bilo tudi veliko slovenskih navijačev. Da je pred košarkarji Dallasa slab večer, je pokazala že akcija v prvi minuti tekme, ko Joe Harris preigral Dončića, ta pa je padel po tleh.

Za edino svetlo točko srečanja je Dončić poskrbel ob izteku igralnega časa v drugi četrtini, ko je zadel to, kar mu ni uspelo na spretnostnem izzivu. Dončić se je namreč manj kot sekundo pred iztekom igralnega časa ustavil pred sredinsko črto in vrgel žogo na koš ter zadel met iz sredine.

Neverjetna trojka se ni prav nič poznala na semaforju, kjer je ob koncu tekme pisalo 127:88 v korist Brooklyna.