PSG bo na tekmi proti Manchestru Unitedu v Parizu, kjer bo sodil Slovenec Damir Skomina, skušal potrditi napredovanje med osem najboljših ekip lige prvakov. Precej bolj napeto utegne biti v Portu, kjer bo Roma branila gol prednosti s prve tekme.

Porto – Roma

Sobotni poraz proti mestnemu tekmecu Laziu z 0:3 je sprožil alarm pri Romi. Zasedba, ki je lani v četrtfinalu iz lige prvakov senzacionalno izločila Barcelono, se namreč v italijanskem prvenstvu krčevito bojuje za mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Slab vtis bodo Rimljani, ki bodo nocoj v ligi prvakov nastopili stotič, skušali popraviti proti Portu. Ta je na prvi tekmi v večnem mestu klonil z 1:2, podobno kot Roma pa svoje navijače v slabo voljo spravil minuli konec tedna, ko je izgubil proti svojemu največjemu tekmecu Benfici.

Verjetni postavi – Porto (4-4-2): Casillas, Telles, Pepe, Felipe, Militao, Brahimi, Herrera, Pereira, Corona, Soares, Marega. Porto: Olsen, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Cristante, Rossi, Pellegrini, Zaniolo, Džeko, Shaarawy.

PSG – Manchester United

Manchester United je pred povratno tekmo osmine finala proti PSG vsaj na prvi pogled v izgubljenem položaju. Ne toliko zaradi poraza z 0:2 na prvem obračunu doma, temveč zaradi številnih poškodb, ki so močno zdesetkale moštvo. Zdravstvene težave so jo zagodle kar osmim standardnim članom začetne postave, med drugim Anderju Herreri, Nemanji Matiću, Anthonyju Martialu in Juanu Matti, klubska sezona pa je bržkone končana tudi za napadalca Alexisa Sancheza, ki si je minuli konec tedna proti Southamptonu poškodoval koleno.

Za nameček ima zaradi kartonov prepoved nastopa tudi prvi zvezdnik Paul Pogba. Za trenerja redečih vragov Oleja Gunnarja Solskjaera se tako zdi, da se mu mora za napredovanje v četrtfinale z ekipo posrečiti podoben čudež kot pred dvajsetimi leti. Tedaj je še kot napadalec Uniteda v finalu z dvema zadetkoma v sodnikovem podaljšku potopil Bayern in svojemu klubu prinesel drugi naslov v ligi prvakov. Norvežan je prepričan, da naloga ni nemogoča, samozavest pa mu vliva tudi dejstvo, da je od januarskega prihoda na klop dobil vseh osem gostovanj. »Ne gre nas kar tako odpisati. Doslej smo v gosteh igrali sijajno. Iz tekmovanja se ne mislimo posloviti brez boja,« napoveduje Ole Gunnar Solskjaer.

Precej mirneje drevišnji obračun pričakujejo pri PSG. Že res, da poškodbe tudi njim niso prizanesle, saj bosta odsotna napadalca Edison Cavanni in Neymar, a 17 točk prednosti v domačem prvenstvu je več kot dovolj, da se lahko v miru osredotočijo na izzive v Evropi.

Verjetni postavi – PSG (4-2-3-1): Buffon, Bernat, Kimpembe, Silva, Kehrer, Marquinhos, Verratti, Nkunka, di Maria, Draxler, Nkunku, Mbappe. Manchester United (4-2-3-1): de Gea, Young, Smalling, Lindelöf, McTominay, Fred, Dalot, Pereira, Rashford, Lukaku.