Evropski prvak iz leta 2017 ter dobitnik več kolajn s svetovnih prvenstev v sprintu na divjih vodah Debeljak je po zmagi prejšnji konec tedna znova slavil. Tako je potrdil uspešen začetek sezone, ki letos spomladi prinaša evropsko prvenstvo v Bovcu oziroma Kobaridu, ob koncu septembra pa še svetovno prvenstvo v sprintu v Španiji.

V sobotnem delu odprtega prvenstva Oceanije pa je Kragljeva poskrbela za prve slovenske slalomske stopničke v novi sezoni. Tridesetletna kajakašica je zaostala le za Nemko Ricardo Funk, ki je slavila tudi prejšnji vikend na odprtem prvenstvu Avstralije, in Francozinjo Camille Prigent na drugem mestu.

Razlike med prvimi tremi tekmovalkami so bile majhne, saj je Funkovo in Kragljevo ločilo le 52 stotink sekunde. V polfinalu kajakašic je veslala tudi Ajda Novak, ki je zasedla 20. mesto.

V konkurenci kanuistov se je z osmim rezultatom polfinala med finaliste uvrstil Luka Božič. V drugo je veslal nekoliko hitreje, tako da je na koncu zabeležil peti rezultat finala. Zmagal je aktualni svetovni prvak Nemec Franz Anton, drugi je bil Slovak Matej Benuš, tretji pa njegov rojak Marko Mirgorodsky.